Ontmoet de dieren

Alle dieren uit het Letterdierenrijk

In dit rijk leven bijzondere dieren met de beginletters van A tot en met Z. Leer ze allemaal kennen!

Alfie de aap is een beetje onhandig, maar wel heel slim. Stilzitten kan Alfie écht niet. Bij zijn nieuwste uitvinding zit een ongelukje in een klein hoekje.
Barry de Beagle Ik ben Barry, gids in het letterdierenrijk. Mijn mandje staat even buiten het letterdierenrijk Als ik door de letterpoort loop, kom ik in het magische rijk van de 26 bijzondere letterdieren. Door mijn spontane acties beleef ik altijd weer een verrassend avontuur. Graag wil ik je uitnodigen om kennis te maken met mijn vrienden. Groetjes 🐾Barry 🐾
Brie de berin is dol op honing. Maar wat als je de pot honing zo verstopt dat je deze niet meer kan vinden? Je begrijpt dat Brie hier erg humeurig van wordt. Toch durft ze om hulp te vragen.
Calvin de Cobra heeft een sportieve hobby In zijn cabriolette raast hij over de Ceintuurbaan door het letterdierenrijk. Oh, als dat maar goed afloopt...
Daisy de Das kan goed rijmen. Ze houdt van de natuur en op zonnige dagen fietst ze vrolijk op haar driewieler door het letterdierenrijk. Maar vandaag heeft ze even een steuntje in de rug nodig.
Eddy de eekhoorn verleend eerste hulp in het letterdierenrijk. Gelukkig komen ongelukjes niet zo vaak voor. Enthousiast wikkelt de eekhoorn zijn vriend Barry in het verband. Wat een pret, Barry lijkt wel een mummie uit Egypte.
Fien de fazant is een mooie dame die van reizen houdt. Net terug uit Frankrijk kan de fazant prachtige verhalen vertellen over de stad van de liefde… Parijs Tja als stewardess kom je op de mooiste plaatsen.
Glen de statige giraffe uit het letterdierenrijk vraagt om raad bij zijn vriend Barry. Maar ook die weet het even niet. De giraffe houdt niet van poespas. Doe maar gewoon en wees jezelf.
Henri de hagedis kan goed hinkelen en heeft een hinkelbaan in zijn tuin. Maar hij heeft geen vrienden om mee te spelen. Barry de beagle komt hem helpen, want het is heel belangrijk om iets samen te doen Zodat je deelt in het plezier.
Inge de Inktvis gaat Indisch koken voor Barry de beagle. Dat gaat heel snel als je zoveel tentakels hebt. Alleen netjes eten, dát is een grote uitdaging.
Jemen de kameleon is journalist. Ze heeft belangrijk nieuws. Samen met Barry gaat ze op locatie voor een interview. Wist je al dat een kameleon van kleur kan veranderen?
Kyra de koala doet aan karate. Dat is een mooie sport. Barry gaat een kijkje nemen als ze een demonstratie geeft maar is Kyra wel wat enthousiast…
Lilo de lachduif voelt zich niet lekker. Maar Barry komt haar te hulp. Zo fijn als je lekker verwend wordt als je ziek bent.
Marius de mantelmeeuw houdt van vis. Hij staat elke week met zijn viskar om vis te verkopen. Maar voor sommige dieren duurt het wachten lang. Iedereen weet dat je netjes op je beurt moet wachten. Ook in een lange rij.
Nico de neushoorn loopt op zijn klompen door de tuin met geneeskrachtige kruiden. Je moet weten dat dit kolossale dier natuurgeneeskundige is. Heb jij al gezien wat er bij Nico op zijn poot getatoeëerd staat?
Odette de olifant heeft haar eigen letterdieren orkest. Ze krijgt belangrijk bezoek. Zal haar muziek mooi genoeg zijn om een wedstrijd te winnen? Barry de beagle vindt van wel.
Perry de papagaai is postbode, dat is een drukke baan. Zal alle post nog op tijd bezorgd worden? Gelukkig komt Barry langs om hem te helpen.
Queenie de Quagga is een zebra uit een ver land. Ze heeft haar eigen theehuis. Bij de theeceremonie vraagt ze Barry om thee te proeven. Barry geeft aan dat hij geen theeblaadjes lust, nee geen denken aan...
Richard de ringstaartmaki is ridder en woont in een echt kasteel. Hij nodigt Barry uit om te komen zwemmen in de slotgracht. Oh jeetje, paniek…. Gelukkig loopt dit avontuur goed af.
Sjaakie de schildpad is een spion, die alles goed in de smiezen houdt. In zijn schild zitten geheimen verborgen. Als Barry de beagle belangstellend langskomt doet hij een schrikbarende ontdekking.
Theo de tapir tapt een lekker drankje in zijn eigen taverne. Hij verleidt zijn vriend Barry om op de maat van de muziek te tapdansen. Dolle pret natuurlijk, ze swingen de pan uit.
Ulrich de uil is een heel wijze uil. Deze professor in letterkunde leest veel boeken. Omdat hij al een beetje op leeftijd is, kan hij erg verstrooid zijn Zeg, kan jij zijn bril vinden?
Victoria de vos is onze kunstenares in het letterdierenrijk. Ze is druk in de weer met verf en penselen. Haar nieuwe opdracht is super geheim. Maar Barry heeft al een idee, wat denk jij dat de opdracht is?
Walter de wallaby doet voor iedereen in het letterdierenrijk de was. En als de witte lakens aan de waslijn wapperen. Dan kan je geen slecht weer gebruiken. Een onverwachtse vriend zorgt dat alles goed afloopt.
Xavier de xiphias is een zwaardvis met een belangrijke missie. Hij houdt van de natuur en denkt daarbij aan het milieu. Zal het Xavier lukken om een plan te maken om alle dieren van het letterdierenrijk samen te brengen, zodat ze hem kunnen helpen?
Yvo de Yack Yvo is yogaleraar en heeft een klein probleem en Barry lost het op, op originele wijze.
Zsa Zsa de zeehond wil zo graag even bijkletsen met andere dieren in het letterdierenrijk. Ze is gek op mooie spulletjes. Als vriend Barry haar een cadeautje komt brengen, vliegen de spetters in het rond.